Planter til salgs
Kjøp koniferer og stauder rett fra oss

Conifera planteskole
er en liten planteskole som hovedsaklig produserer koniferer (nåletrær), vi har også interesse for vedlikeholdsvennlige planter og staudene vi fører er det.
Hos oss får du kortreiste planter.

Bord1

Conifera Planteskole

Epost: post@conifera.no
Mobil: 906 85434

Besøksadresse:
Kråkstadv 89, Ski (kart)

Postsadresse:
Postboks 72, 1401 Ski

Småbiota (Microbiota decussata)

Tekst og foto: Frøydis Hardeng, Conifera Planteskole


Småbiota i skråning, Conifera planteskole juli 2001 Synonymer: krypbiota, kryptuja, steppetuja, fjellsypress, mikrolivstre

Småbiota er en lav, sterkt forgreina og bred busk som egner seg til bunndekke, skråninger, fjellhager.

Om høsten får plantene en bronsebrun farge, og i Danmark regnes vinterfarget bar som attraktivt dekorasjonsmateriale. Når varmen kommer om våren får plantene raskt tilbake grønnfargen.
Tåler både full sol og noe skygge. Trives bedre i skygge enn krypende einere. Regnes som herdig til H7, tåler luftforurensning godt. Kan være utsatt for tørkeskade om vinteren hvis den er utsatt for sterk vårsol mens jorden ennå er frossen (vanntapet gjennom nålene erstattes ikke). Hvis det skjer bør tørre plantedeler klippes vekk om våren slik at de grønne greinene får lys, ny vekst dekker raskt over hull i det grønne teppe.

Småbiota i 1., 2. og 3. vekstsesong Vår erfaring er at den er både nøysom og svært sterk mot tørke, dvs at den overlever langvarig vannknapphet, men den vokser selvsagt ikke mye med lite vann og næring. Under gode forhold vokser småbiota raskt i bredden, hver plante kan dekke en sirkel på omlag 1 meter i diameter. Bildet til høyre viser småbiota i tre årganger: nederst til høyre en plante i 1.vekstsesong etter stikking (0,7l firkantpotte), nederst til venstre 2.vekstsesong - altså ett år eldre, øverst til venstre også 2.vekstsesong men i 2l potte, den største er i 3.vekstsesong (3,5l potte).

Veksten er så tett at frøugras ikke er noe problem (velegnet for de som ikke liker å luke), men rotugras kan klare å titte opp gjennom småbiotaens tette teppe. Derfor kan det være en god start å bekjempe rotugras før planting.
Les mer om ugras»

Småbiota i 3 pottestørrelser Conifera planteskole produserer småbiota i flere størrelser (måles i bredden, diameter i cm):

Prisen står i forhold til størrelsen slik at de største koster ca 3 ganger så mye som de minste. Skal man plante til store felt vil kostnaden til innkjøp av planter bli mindre ved valg av småplanter. Det er gode muligheter for å lykkes også med den minste størrelsen, men det tar lenger tid før jorda dekkes (planteavstand 1 meter) og små planter krever mer stell.
Kilder:

==> Tilbake til toppen